V Lučenci sa bude konať súťaž muzikantov

06.02.2013 Lučenec

Lučenec - Mesto lučenec už po ôsmykrát organizuje súťaž amatérskych hudobných skupín a sólistov z lučenca a okolia. Snahou organizátorov je podporiť činnosť mladých hudobných skupín a hudobníkov, ktorí sa venujú pôvodnej tvorbe.
Stmeľovať hudobnú scénu v Lučenci a okolí, dať možnosť kapelám sa navzájom porovnať, a verejne vystúpiť pred početným publikom, na veľkom pódiu s kvalitným výkonným ozvučením. Pre mnoho mladých muzikantov je práve táto súťaž prvá skúsenosť s vyššie spomínanými vecami, a zážitok na celý život.
Tohtoročnou novinkou súťaže sú dve nové ocenenia, a to „inštrumentalista roka“ a „obal roka“. Obe ceny udelí odbor ná porota. Pri inštrumentalistovi si bude všímať čistotu hry, technickú zdatnosť, muzikantský prejav a cítenie. V kategórii „obal roka“ sa bude hodnotiť umelecké poňatie obalu, kreativita a celkový dojem. Vyzývame všetky hudobné skupiny i sólistov bez rozdielu veku, žánru, rasy, pohlavia či druhu, aby neváhali a prihlásili sa do ôsmeho ročníka hudobnej súťaže Krištáľový kľúč. Podmienky na prihlásenie a pravidlá súťaže sú uvedené v propozíciách. Súťaž nie je žánrovo a vekovo obmedzená, môžu súťažiť sólisti aj kapely. Väčšina produkcie musí byť hraná „naživo“, počítače, midi, minidisky a podobné zariadenia sa môžu používať len ako podporné zariadenie. V prípade hiphopových formácií je možné použiť gramofóny bez podmienky živých nástrojov
(doručiť v obálke demo nahrávku a texty súťažných skladieb, ako aj obsadenie a mená členov kapely do kancelárie prvého kontaktu na Mestskom úrade v Lučenci do 15:00 hod. do 22. 2. 2013. Obálku zreteľne označiť heslom „KrIŠTÁĽOVÝ KĽúČ“ Akceptované budú len nahrávky na CD, vo formáte štandardné audio cd, alebo vo formáte mp3. Nie je podmienkou štúdiová nahrávka. Kapela nesmie mať zmluvu, a ani žiadny hudobný nosič vydaný veľkým vydavateľstvom. l Súťažný repertoár musí byť po hudobnej aj textovej stránke pôvodný. Súťažný epertoár v prípade postupu na slávnostný finálový večer nesmie presahovať čas, ktorý sa určí na základe počtu postupujúcich súťažiacich, ak áno, nasleduje automatická diskvalifikácia.
Minimálne 50% finálového repertoáru musí byť aj na doručenej demo nahrávke.
l Texty a ani iné formy prejavu účinkujúcich nesmú obsahovať akékoľvek náznaky, či formy rasovej, rodovej nezná šanlivosti, diskriminácie národnostných menšín, menšinových skupín obyvateľstva, vierovyznania a prejavy fašizmu, ako
aj vulgarizmy. Čas dĺžky vystúpenia každého súťažiaceho bude rovnaký, a bude určený najneskôr do 1. 3. 2013 Prvé, druhé a tretie miesto určí odborná porota, ako aj najkrajší obal doručeného súťažného CD.
vstupné na podujatie je symbolických 2 Eurá.
Zdroj: S. Spišiak, Mestské noviny Lučenec
 

Vyberte región